Beleef de leukste rondvaart naar Tholen, het verdronken land van Reimerswaal, Bergen op Zoom of Zierikzee en ontdek al het mooist wat deze plaatsen te bieden hebben!

Hou je van geschiedenis, ga dan mee met onze gids, die je alles vertelt over de geschiedenis van deze pittoreske steden. Hou je van shoppen of bezoek je liever een toeristenmarkt? Verken dan de stad op eigen gelegenheid.

Ben je op zoek naar een dag vullend programma dan adviseren wij de vaartocht rond het eiland Tholen of de rondvaart naar Goes en Zierikzee.

Tijdens de rondvaart naar Zierikzee  varen wij over Nationaal Park de Oosterschelde met zijn imposante Zeelandbrug en vaak zien we onderweg nog zeehondjes en bruinvissen.

De vaartocht rond het eiland Tholen is een bijzondere ervaring. We passeren 2 sluizen en varen over een van de drukste vaarroutes van Nederland en over het Nationaal Park de Oosterschelde, waar je de zeehondjes van heel dichtbij kunt zien.

In de zomervakantie varen wij naar Tholen stad. Om daar te komen gaan we door de Bergse diepsluis naar de haven van het pittoreske vesting stadje. Vervolgens ga je van boord voor een stadswandeling o.l.v. stadsgids Oscar Huiskamp. Maar je mag natuurlijk ook aan boord blijven.

“De kern Tholen op het gelijknamige eiland is al meer dan 650 jaar springlevend. De rijke geschiedenis van deze grote, kleine stad kun je beleven tijdens een boeiende wandeling door het historische hart van één van de mooiste vestingsteden van Nederland. Vrijwel volledig omringd door het water was het van oudsher zeer strategisch gelegen.” Bron: website eilandtholen

Tijdens de vaartocht naar het Verdronken Land van Reimerswaal & Tholen passeren we eerst de Bergse Diepsluis, dat is direct een bijzondere ervaring omdat dit 1 van de kleinste sluizen van Nederland is.

Onze gids Oscar Huiskamp neemt jullie mee in het spannende verhaal over de geschiedenis van het verdronken land van Reimerswaal. Reimerswaal was eens een van de voornaamste steden van Zeeland, met op haar hoogtepunt naar verluidt zo’n 6000 inwoners. Na Middelburg en Zierikzee was het de derde in rangorde.

We varen op de terugweg ook nog de haven van Tholen in om daarna weer terug te keren naar onze ligplaats.

Wil jij ons mooie eiland eens vanaf het water ontdekken, vaar dan met de Zwerver3 mee.

 

Welke vaartocht je ook kiest, wij zorgen voor een onvergetelijke dag op het water!

 

Rondvaart Tholen, Rondvaart Bergen op Zoom, Rondvaart Zierikzee

Rondvaart Tholen
Haven van Tholen
Rondvaart Bergen op Zoom
Bergen op Zoom
Rondvaart Zierikzee
Onderweg naar Zierikzee