Rondvaart oesterproeverij Oosterschelde Zeeland

Bent u op zoek naar een originele, culturele en tevens smakelijke ervaring? Dan bent u bij ons op de juiste plaats!

We varen vanaf onze ligplaats over Nationaal Park de Oosterschelde naar Yerseke, hier krijgt u een rondleiding bij “de Oesterij” van een gids en kunt u onder het genot van een glaasje wijn oesters proeven.

Dit familiebedrijf doet alles zelf, zoals het kweken, vissen en inpakken van de oesters. U krijgt een uniek beeld in het vis-en verwerkproces, mede dankzij de bedrijfslocatie in het hart van de pittoreske oesterputten in Yerseke.

 

Proeverij

Op het terras heeft u een uniek uitzicht op de oudste uit 1870 daterende oesterputten. Naast het bieden van uitzicht op deze oesterputten, kunt u tijdens deze ervaring genieten van heerlijke oesters onder het genot van een drankje. Dagelijks worden de oesters vers gevist. Het assortiment bestaat uit onder andere: Zeeuwse platte oesters en Zeeuwse creuses uit de Oosterschelde en de Grevelingen. Deze oesters worden rechtstreeks uit het water gehaald, verser kan niet. Ook hebben ze in het seizoen verse Zeeuwse kreeft en bodemmosselen om te serveren, en uiteraard voor mensen die geen oesters lusten een alternatief. 

Met veel passie laten wij u kennis maken met de oesterbeleving, door middel van uitleg over het verhaal hier achter en het proeven van de oesters.

De oesterrondvaart vind plaats in het oesterseizoen dat loopt van september tot april/mei.

Rondleiding oesterkwekerij Oester rondvaart
Rondleiding oesterkwekerij Oosterschelde rondvaart
Oesterproeverij rondvaart rondleiding kwekerij
Oesterproeverij rondvaart rondleiding kwekerij